We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Integrale Aanwezigheid - Mindfulness+ 2​/​4 (ndls)

by Jan Janssen

/
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

about

Video version : vimeo.com/ondemand/mindfulness24nl

Mindfulness is een 'bewustzijnsstaat die het gevolg is van het opzettelijk richten van de aandacht in het nu-moment en zonder oordelen, op de ervaring die moment na moment plaatsvindt' (Kabat-Zinn, 2003).

Een manier om mindfulness te oefenen, is door je geest gefocust te houden op je ademhaling, lichaam, beweging en andere waarnemingen, en je geest voorzichtig terug te brengen naar deze concentratie wanneer je aandacht anders is. En het beoefenen van opmerkzaamheid is aanwezig bij wat (er) is, in het huidige "nu" moment, hetzij aangenaam, hetzij onaangenaam, om het even. Hierdoor ontwikkelt men onder meer een positieve houding ten opzichte van voortdurende veranderingen in het leven.

Na twee decennia oefenen en 15 jaar lesgeven in meditatie, kom ik tot deze beknopte definitie die voor mij de essentie van oefenen omvat. "Mindfulness is ... bewust (be)leven wat is."

credits

released September 21, 2020

Meditation : Jan Janssen
Sound edition : Laurie Lardinois
Artwork : Eva Craenhals

license

all rights reserved

tags

about

Jan Janssen Brussels, Belgium

janjanssen.be/fr/biographie/

Les méditations sont enregistrées en live lors des pratiques hebdomadaires à Bruxelles. Infos pratiques sur : www.energiessubtiles.be/wp/nos-activites/meditations/

Pour le catalogue des méditations triées par thème : www.energiessubtiles.be/nos-activites/meditations/meditations-en-ligne/
... more

contact / help

Contact Jan Janssen

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account